EDR
Klikk Teljes EDR térkép. Klikk.

Vissza az Elképzeléseink oldalra

EDR, Észak-déli regionális gyorsvasút

 

Látva az Észak-déli regionális gyorsvasút (régebben 5-ös metró) körül kialakult káoszt szervezetünk úgy döntött, hogy elkészíti annak moduláris elemekből álló tervét. Rendhagyó módon megkérdeztük az érintett önkormányzatokat mit és hogyan szeretnének. Ezen túl bevontunk külföldi szakembereket is, akik hatékony és bejáratott megoldásokat súgtak meg nekünk.

A munka végeztével kiderült az eddigieknél lényegesen jobb és hatékonyabb elképzelést sikerült letennünk az asztalra. Megnöveltük a kiszolgálást területét, emellett lényegesen csökkentettük a költségeket, és így jócskán javult a megtérülés is. Nem felejtkeztünk el a P+R parkolók hálózatáról sem.

Amin mi magunk is megdöbbentünk az a számított megtérülés ideje. Ez a mutató azt fejezi ki, hogy az elköltött (köz)pénzből hány utas számára mekkora kiszolgálás-javulást tudunk elérni. Alapnak a 4-es metró adatait vettük. Az első elképzelésünk kapásból háromszor olyan jóra sikerült. A végére pedig sikerült tízszer, nem tévedés tízszer olyan jó megtérülési mutatót elérnünk!

Mivel eddig még nincs hivatalosan elfogadott terv ezért megpróbáljuk az elképzelést minél szélesebb körben megismertetni és elfogadtatni remélve, hogy rendhagyó módon lesz fogadókészség az ilyen kvalitású tervekre.

 

A részletes terv dokumentációja letölthető erről a linkről (pdf fájl, 2 MB).

 

Budapest, 2008.01.17

Készítette: Kendi Zsolt (ÁK52 szervező).

 

Ha véleményed van keress meg minket elektronikus levélben!

Vissza a főoldalra