Last Updated: January 22, 2013
 
Klikk
Húshegynyi probléma

Vissza az Elképzeléseink oldalra

A Moszkva tér villamos hálózatának reformja

 

A város egyik (tömeg)közlekedés szempontjából legproblémásabb csomópontja a Moszkva tér. Alapvető baja hogy túl kis helyen túlságosan sok dolgot szeretnénk megvalósítani. Éppen ezért szervezetünk javasolja a tér átstrukturálását oly módon hogy a teljes villamoshálózat kéregbe kerüljön. A megvalósításhoz elképzelt vágányhálózatot a következő ábra szemlélteti:

 

 

Amint látható a kéregben elhelyezett hálózaton kényelmesen elfér minden a téren áthaladó villamos. A terv különlegessége hogy nem csak járművek tárolására, de egy olyan egyperonos megálló kialakítására is lehetőség volt ahol az összes kötöttpályás járat utasai egyetlen peronon szállhatnak át bármely más járatra! A közös peront célszerű áttetsző kupolával ellátni, amely biztosítja a természetes megvilágítást. A friss levegő ellátás biztosítható a Városmajor park irányából a kéregalagúton keresztül. Az alagutak kibúvónyílásai a Fogaskerekű végállomásnál, a Kis Rókus utcánál és a Déli pályaudvarnál kerülnének megépítésre.

Az elképzeléssel a teljes felszín a gépjármű-közlekedés számára nyílik meg. Ezentúl csak egy kis helyet elfoglaló buszmegállótömbre van szükség. Itt bármilyen forgalmi rend (például körforgalom) probléma mentesen kialakítható.

 

A szakemberek kedvéért méretarányosan is megrajzoltuk az elképzelést.

 

Budapest, 2004.08.25

Készítette: Kendi Zsolt (ÁK52 szervező).

 

Ha véleményed van keress meg minket elektronikus levélben!

 

Vissza a főoldalra