Utolsó frissítés: January 17, 2007
Összekötjük...
Hampage
a HÉV-eket - villamossal.
Elképzeléseink oldal

Budapest HÉV vonalait összekötő villamosjárat

 

Már régóta létezik egy elképzelés arra hogy Budapest három HÉV járatát, a szentendreit, a csepelit és a ráckeveit (amelyeket egyszer majd a föld alatt kötnek össze) egy villamossal ugyanazon útvonalon a föld felett összehúzzák.

Ehhez mindössze két 25 méteres pályaszakaszt kellene megépíteni olyan 250MHUF költséggel.

Megvalósításként a jelenlegi 2-es villamos déli végállomásától indulva a Szabadság hídon át a 19-es vonalán két vágánnyal el lehet jutni a Batthyány térig. A pesti oldalon egy ellenívvel a gépjárművek sávján át lehetne fordulni.

Itt külön lámpa ciklusra nincs rá szükség mert a 15-ös busznak fenntartott ciklusban fordulhatna a villamos. A budai oldalon pedig bőven elfér egy kétvágányos forduló.

Ezzel a járattal demonstrálni lehetne hogy az észak-dél irányú forgalom miatt nem kell össze-vissza keveregni a városban, hanem egy teljesen egyenes és nagyrészt akadálymentes szakasszal már most is létrehozható ez a kapcsolat. További előnyként a Vásárcsarnoknál rögtön átszálló kapcsolat is keletkezne a 4-es metróhoz, a 2-es metróhoz pedig a Batthyány téren már most is rendelkezésre áll.

 

Budapest, 2004.07.25

Készítette: Kendi Zsolt (ÁK52 szervező).

 

Ha véleményed van keress meg minket elektronikus levélben!

Főoldal