Utolsó frissítés: January 17, 2007
 

Egy kis reklám

Vissza az Elképzeléseink oldalra

A 2-es villamos Pesterzsébeten

 

Az élet bebizonyította hogy a ráckevei HÉV Pesterzsébet felső és Vágóhíd közötti szakasza rendkívül veszélyessé vált a szabálytalan és figyelmetlen gépjárművezetők miatt.

Most ott tartunk hogy a HÉV járművezetőit veszélyeztetik, éppen ezért itt a haladási sebesség rendkívül alacsony kell hogy legyen. Pedig ezen szakasz jól láthatóan kihasználható lenne a Soroksári út lámpáinak kikerülésére. Hogy ez mennyire hatékony most is ahhoz csak fel kell száni a HÉVre, és észrevenni hogy még csökkentett tempóval is lehajrázza a kereszteződéseknél topogó gépkocsikat.

Tehát amíg ezen szakaszt több milliárd forintért alkalmassá teszik biztonságos HÉV közlekedésre célszerű volna ideiglenesen a HÉV végállomást Pesterzsébet felsőre áthelyezni, és a 2-es és 24-es villamos végállomását idáig kihozni. Ennek költsége nem több mint 300MHUF mivel itt a hely és az infrastruktúra rendelkezésre áll. Ha megvalósul a 3-as villamos meghosszabbítása Csepelre itt egy kiváló átszállópont jöhet létre.

Ami a legfontosabb: a villamos fékrendszerének köszönhetően akár dupla haladási sebességet is elérhet mint jelen helyzetben a HÉV-vel. A sűrűbben közlekedő villamos elvileg is csökkenti az átjárók veszélyességét, mert sűrűbb követési időközével állandó jelzést küld a pályát keresztező autósok számára. Mindez az utasoknak nem jelent problémát mivel mindegy hogy a Vágóhídnál vagy Pesterzsébet felső állomásnál szállnak át. Sőt a rövidebb gyaloglási távolság, a lépcsőzés kimaradása és a relatíve tisztább levegő növeli az átszállási komfortérzetet.

 

Budapest, 2004.07.25

Készítette: Kendi Zsolt (ÁK52 szervező).

 

Ha véleményed van keress meg minket elektronikus levélben!

Vissza a főoldalra.

Vissza a főoldalra