Szervezetünkről

 

 

Szervezetünk 2003-ban alakult nem bejegyzett civilszervezet amely megtalálható a nonprofit adatbázisban.
Filozófiánk szerint csak akkor tudjuk tevékenységünket szabadon és tisztán végezni ha nem fogadunk el anyagi támogatást állami vagy önkormányzati forrásból. Ebből következően teljes egészében magánszemélyek és magáncégek segítségével és munkájával tartjuk fenn magunkat.

Célkitűzésünk, hogy javítsunk a Délpesti régió és szűkebben fatornyos hazánk Pesterzsébet tömegközlekedési és környezetterhelési helyzetén. Hitvallásunk szerint mindenkinek joga van az egészséges közlekedéshez, azoknak akik felszállnak a járművekre és azoknak akik az utak mellet laknak.

Nevünk ÁK52, ami az Állampolgári Kezdeményezés az 52-es troliért rövidítése. Mivel szervezetünk így indult el, ezért fontosnak tartottuk "történelmi" nevünk megtartását még akkor is, ha tevékanységikörünk azóta mérhetetlenül szélesebé vált.

Nevünk miatt sokan felteszik a kérdést van e valami közünk az AK52-es géppisztolyhoz? Válaszként nyugodt szívvel kijelenhetjük: semmi. Ha valaki mindenképp összefüggést szeretne látni, akkor nem árt tudni az alábbiakat. A fenti eszköz egy zseniális megbízható és elnyűhetetlen találmány amelyet (távol)keleten és (távol)nyugaton alkotójával együtt már több mint fél évszázada tisztelnek. Szervezetünk pedig olyan elképzeléseket szeretne létrehozni, amelyek hasonló sikerrel hasonlóan időtállóak. Munkánk pedig csak úgy érhet célt, ha pont annyira megbízható és elnyűhetetlenek vagyunk.

Vissza a főoldalra


Utolsó frissítés: August 20, 2012